Pressebillede af Henrik Fiig kan downloades her

Henrik Fiig er født i Helsingør og opvokset i Espergærde. Han er uddannet fra Musikakademiet og Statens Teaterskole.

Som skuespiller var Henrik i en årrække tilknyttet Folketeatret, hvor han bl.a. spillede Nicolaj i Nøddebo Præstegård i tre år, samt Mozart i forestillingen Amadeus.  En præstation han fik flere legater for. Henrik spillede også med i en række opsætninger af ny dansk dramatik, hvor specielt rollen som Allan, i samspil med Karen Lise Mynster og Erik Vedersø, i kammerspillet Muhammed Ali svigter aldrig af Erling Jepsen var et af højdepunkterne.

Henrik har skrevet revytekster, tekster og musik til cabaret. Henrik har udgivet to cd´er med egne tekster og musik. Fiigs og Ballade med musik til de mindre børn, og – som en hyldest til H.C. Andersen – H. C. Anderledes til de lidt større børn, hvor sangene blev indsunget af Frits Helmuth, Kirsten Siggaard og andre velkendte navne.

Henrik har nu kastet sig ud i at være forfatter på fuld tid og debuterer med de to første bind i en krimiserie. Henrik har altid selv nydt at læse bøger i krimigenren. En kærlighed, der begyndte med De fem-bøgerne, og siden har udviklet sig til mange fyldte reoler, – alt læst med stor fornøjelse.

”Min krimiserie handler meget forenklet om to detektiver og en mordgåde. Underholdningen består i at løse gåden og møde de forskellige karakterer på vejen.

Historien er fortalt med lune og er tænkt som et frirum – en god feriekammerat. Detektivhistorien har en lys grundtone, og der er ikke mere blod i mine historier end højst nødvendigt.

I min første bog i serien om detektivbureauet møder vi detektiven Torben Poulsen, som ærlig talt ikke har det så godt. Men han udvikler sig og får det bedre. Selv kærligheden finder vej til den ensomme mand midt i alle mordgåderne.

Jeg har gjort mig umage for at gøre teksten både spændende og ukompliceret. Det må gerne føles let at læse den, og det må også gerne være hyggeligt.

Hvert bind i krimiserien kan læses hver for sig, eller i sammenhæng.”

Pressebillede af Hævnens ansigt kan downloades her

Pressebillede af Når drømme dræber kan downloades her

Pressebillede af En divas bekendelser kan downloades her