Fiigs og ballade

Baggrunden for Fiig’s og Ballade.
Fiigs og Ballade indeholder 12 børnesange. Sangene henvender sig til børn i aldersgruppen fra 3 til 8 år og er skrevet til både børnene og deres forældre.
Musikken er skrevet som traditionelle, klassiske børnesange med meget sangbare og iørefaldende melodier, der appellerer til rytmesansen.
Teksterne fortæller hver især en god historie i et fantasifuldt sprog, – men på et korrekt dansk, der rimer, uden omvendte ordstillinger m.v.

Det er efter min mening vigtigt, at vi i vore fortravlede hverdage forsøger ” at holde fanen højt ” og bruger vort sprog og vores musikalitet på en så kvalitativ og fantasirig måde, som muligt.

Jeg har afprøvet sangene på adskillige børn og deres forældre og har hver gang modtaget kraftige opfordringer til at udgive dem, som et supplement til de mange nyindspilninger af de gode, gamle børnesange. Her er nogle nye sange, som både små og store kan lytte til og synge med på, – både hver for sig og sammen.

TV Zulu har produceret videoer til Billedyret og Nysenissen, som gennem en længere periode blev vist på Mini Zulus morgenprogram. Musikken har også været præsenteret i Go’Morgen Danmark.

Anmeldelse fra Børn & Unge 15. maj 2003
I sangene på Henrik Fiigs nye børne-cd “Fiigs & Ballade”, kommer der kager ud af sand og man kan lave limonade uden vand. Trolde føder fodbolde, og nissers næser nyser. Men sangene er ikke bare fyldt med velklingende halfdansk fis og fantasi. Inspireret af H.C. Andersens eventyr byder cd’en også på ballader om Den lille Havfrue, Landsoldaten fra Fyrtøjet og den vakse Klods-Hans. Tilsammen er de 12 helt nye børnesange en tiltrængt udvidelse af den danske børne-sangskat. De spændende og rytmiske sange vil uden tvivl hitte på mange børns cd-spillere og i børnehaver. Ikke mindst sangen med eventyret om “Den lille havfrue” er et oplagt hit, der ligesom de øvrige sange er iørefaldende med melodier, der hurtigt kan læres.

Anmeldelse fra Dansk Biblioteks Center 12. marts 2003
Henrik Fiig, Christiane Bjørg Nielsen og Caspar Phillipson kender hinanden fra film- og teatermiljøet og har fundet sammen om denne nye cd med børnesange. Henrik Fiig prøver at holde fanen højt og bruger sprog og  musikalitet på en kvalitativ og fantasirig måde. Det er et prisværdigt syn på børn og musik, og “Fiigs & Ballade” er også blevet til en række nye, vellykkede børnesange, som blander rim, remser og sjove historier fra eventyrets verden med toner af jazz, latin og rumba. Anbefales varmt til små, danseglade størrelser og deres forældre.