Henrik Fiig

Jeg hedder Henrik Fiig og er uddannet musiker og skuespiller.

Jeg blev født i 1965 i Espergærde, hvor jeg allerede fra 11-års alderen forsøgte at få afløb for min kreativitet ved at optræde i bands. Efterhånden begyndte jeg at skrive tekster og musik selv bl.a. til ”Kim og Fiig show”, som jeg havde dannet med Kim Bodnia i gymnasietiden.

Da jeg havde afsluttet min uddannelse på Musikakademiet i 1988, søgte jeg ind på Statens Teaterskole og dermed var min skæbne besejlet de næste mere end 20 år. Udover nogle mindre roller i diverse tv-serier, havde jeg fornøjelsen af at spille masser af teaterroller, herunder også en del hoved- og titelroller, som både kastede ros og adskillige legater af sig.

Sideløbende med mit arbejde som skuespiller, har jeg skrevet tekster og musik til to cd’er med børnemusik. Cd’erne ”Fiigs og ballade” og ”H.C. Anderledes” blev udgivet i henholdsvis 2003 og 2004, og blev indsunget af skuespillere som Frits Helmuth, Pernille Schrøder m.fl.. De fik heldigvis gode anmeldelser begge to og solgte godt – også til bibliotekerne. Jeg har desuden skrevet tekster og musik til revyer og en forestilling på Café Liva.

I 2010 ønskede jeg at erstatte mit arbejde som skuespiller på fuld tid med andre typer af jobs, hvor jeg kunne arbejde om dagen og leve en mere regelmæssig og familievenlig tilværelse. Jeg har derfor arbejdet som museumsvært, håndværker og handicaphjælper og har sideløbende renoveret de to huse, vi har haft i perioden.

Min kreativitet har samtidig udmøntet sig i at skrive, og i 2016 fik jeg udgivet ”Hævnens ansigt”, som var første bind i en krimitriologi. De næste to bøger ”Når drømme dræber” og ”En divas bekendelser” udkom efterfølgende. Mine krimier fik fine anmeldelser, og efterfølgende har jeg skrevet en børnebog, som dog ikke er udgivet endnu.

Til gengæld har jeg nu mod på at sælge mine malerier, som jeg med stor fornøjelse har malet gennem de senere år, hvor jeg samtidig har prøvet at dygtiggøre mig inden for området på kurser. Og jeg har endelig fundet en måde at udtrykke mig på kreativt, hvor jeg både kan finde ro og glemme mig selv helt i processen. Samtidig har jeg glæden ved og friheden til at kunne udtrykke mig uden bindinger af nogen art. Alt kan ske og alt kan lade sig gøre, når du står med et tomt lærred foran dig.
Her er det virkelig kun fantasien, der sætter grænser!

Medlem af:
Dansk Skuespillerforbund
Danske Populærautorer
Skuespillerforeningen af 1879

Kunstnerisk uddannelse:
1986 Musikakademiet (klaver, keyboard, guitar)
1993 Uddannet som skuespiller fra Statens Teaterskole

Udgivelser:
2003 Tekster og musik til ”Fiigs og Ballade”
2004 Tekster og musik til ”H. C. Anderledes”
2016 ”Hævnens ansigt” 1. del af krimitrilogi
2016 ”Når drømme dræber” 2. del af krimitrilogi
2017 ”En divas bekendelser” 3. del af krimitrilogi

Tekster og musik til:
”In Absentia” – cabaret på Cafe Liva
Esbjerg Revyen
Gilleleje Revyen
Revyernes Revy

Medvirket i – tv og film:
”Klovn”
”Nattevagten”
”2900 Happiness”
”Gu´skelov du kom”
”Hotellet”
”Riget”
”Landsbyen”
”Små robotter”
”Titeuf”
”Asterix og Obelix 2”

Teaterskuespiller i 21 forestillinger på bl.a.:
Folketeatret
Betty Nansen Teatret
Anemone Teatret