Presse

Pressetekst

Jeg hedder Henrik Fiig og er uddannet musiker og skuespiller.

Jeg blev født i 1965 i Espergærde, hvor jeg allerede fra 11-års alderen forsøgte at få afløb for min kreativitet ved at optræde i bands. Efterhånden begyndte jeg at skrive tekster og musik selv bl.a. til ”Kim og Fiig show”, som jeg havde dannet med Kim Bodnia i gymnasietiden.

Da jeg havde afsluttet min uddannelse på Musikakademiet i 1988, søgte jeg ind på Statens Teaterskole og dermed var min skæbne besejlet de næste mere end 20 år. Udover nogle mindre roller i diverse tv-serier, havde jeg fornøjelsen af at spille masser af teaterroller, herunder også en del hoved- og titelroller, som både kastede ros og adskillige legater af sig.

Sideløbende med mit arbejde som skuespiller, har jeg skrevet tekster og musik til to cd’er med børnemusik. Cd’erne ”Fiigs og ballade” og ”H.C. Anderledes” blev udgivet i henholdsvis 2003 og 2004, og blev indsunget af skuespillere som Frits Helmuth, Pernille Schrøder m.fl.. De fik heldigvis gode anmeldelser begge to og solgte godt – også til bibliotekerne. Jeg har desuden skrevet tekster og musik til revyer og en forestilling på Café Liva.

I 2010 ønskede jeg at erstatte mit arbejde som skuespiller på fuld tid med andre typer af jobs, hvor jeg kunne arbejde om dagen og leve en mere regelmæssig og familievenlig tilværelse. Jeg har derfor arbejdet som museumsvært, håndværker og handicaphjælper og har sideløbende renoveret de to huse, vi har haft i perioden.

Min kreativitet har samtidig udmøntet sig i at skrive, og i 2016 fik jeg udgivet ”Hævnens ansigt”, som var første bind i en krimitriologi. De næste to bøger ”Når drømme dræber” og ”En divas bekendelser” udkom efterfølgende. Mine krimier fik fine anmeldelser, og efterfølgende har jeg skrevet en børnebog, som dog ikke er udgivet endnu.

Til gengæld har jeg nu mod på at sælge mine malerier, som jeg med stor fornøjelse har malet gennem de senere år, hvor jeg samtidig har prøvet at dygtiggøre mig inden for området på kurser. Og jeg har endelig fundet en måde at udtrykke mig på kreativt, hvor jeg både kan finde ro og glemme mig selv helt i processen. Samtidig har jeg glæden ved og friheden til at kunne udtrykke mig uden bindinger af nogen art. Alt kan ske og alt kan lade sig gøre, når du står med et tomt lærred foran dig.
Her er det virkelig kun fantasien, der sætter grænser!

Pressebilleder

Download pressebilleder

Anmeldelser
Hævnens ansigt
Når drømme dræber
En divas bekendelser
H.C. Anderledes
Fiigs & ballade

”Henrik lægger godt ud. Han serverer en god gang spænding og hans personer er interessante. Vi glæder os til Når drømme dræber. Coveret er også meget præsentabelt.” Krimicirklen

”Hyggekrimi til en lørdag, hvor man lige har lyst til en ny privatdetektiv, som skal opklare sin første store sag. De to hovedpersoner, Gianna og Torben, er ganske charmerende.” Krimisiden

”Ny krimiserie om et charmerende detektivpar. Krimien er hyggelig og letlæst og vil passe godt til læsere, der ikke er til indviklede og blodige krimier.” Litteratursiden

”Den gode Henrik Fiig præsenterer et usædvanligt originalt plot og et anderledes persongalleri. Alene det gør, at bogen får de varmeste anbefalinger.” Krimicirklen

”Hvis du er til en krimi uden megen vold, er du i gode hænder med denne krimi. Et par hyggelige timer venter forude.” Krimisiden

”Der er læsning til et par hyggelige timer, specielt hvis man kan lide de lidt gammeldags og ublodige krimier.” Litteratursiden

Det er godt gået af Henrik Fiig på bare to år at have beriget den danske kriminallitteratur med tre læseværdige krimier…

Henrik Fiig får de varmeste anbefalinger, fordi man er atter en gang ganske godt underholdt.

Krimi-cirklen

Fint underholdende krimi uden voldsomme scener, så alle læsere kan være med.

Letlæst.

Forfatteren kender til skuespiller- og teaterverdenen, og det mærkes.

Krimisiden

Nye toner for den gamle digter

Det velkendte ”Der var engang” står side om side med ”Ve’ du, hva’ der var?” i Henrik Fiigs finurlige genfortolkning af 12 berømte H.C. Andersen-eventyr. Henrik Fiig fejrer den gamle digter med moderne sangtekster og ny musik, og det er der kommet cd’en H.C. Anderledes ud af. 10 af Danmarks bedste skuespillere synger for børn og voksne – det er ganske vist.

Kvaliteten i H.C. Andersens eventyrlige univers er, at han kan læses – og dermed forstås – på flere planer. Den udfordring har skuespiller, tekstforfatter og komponist Henrik Fiig taget op med en hjertevarm og sjov musikalsk bearbejdning af eventyr som bl.a. Tommelise, Den lille havfrue og Kejserens nye klæder. Resultatet er cd-udgivelsen H.C. Anderledes.

”Jeg opdagede, at der i nyere tid ikke havde været sat musik til vores gamle digter og begyndte derfor at arbejde med moderne musik og tekster, der ligesom eventyrene kan nydes af både små og store. H.C. Anderledes er et kunstnerisk tilbud, hvor man kan opleve den spændvidde og mangfoldighed, de originale tekster rummer,” siger Henrik Fiig.

De finurlige sangtekster blander H.C. Andersens oprindelige ordvalg med nyere sprog, f.eks. i Det er ganske vist, hvor omkvædet så fint ridser essensen af fortællingen op: ”Så inden for et døgn/blev det starten på en løgn/en historie, der havde godt med ekstra fyld.” Musikken appellerer bredt og spænder lige fra rørende ballader over danseglad tango til pop, rock og iørefaldende jazz.

Nogle af landets bedste kunstnere

Henrik Fiig har samarbejdet med nogle af landets bedste skuespillere og musikere om at få virkeliggjort H.C. Anderledes. Alle kunstnerne heriblandt Frits Helmuth, Kirsten Siggaard og Pernille Schrøder har sat deres eget personlige præg på udgivelsen, og det har givet cd’en noget ekstra, mener Henrik Fiig:

”H.C. Anderledes er ’anderledes’, ligesom de forskellige kunstneres udtryk er det. De personlige fortolkninger af de enkelte numre er med til at understrege, at H.C. Andersen er noget særligt. Og forhåbentlig vil publikum også få en oplevelse af, at den gamle digter holder langt inde i vores årtusinde – det har i hvert fald været hensigten.”

De 10 sangere og skuespillere på H.C. Anderledes er: Henrik Fiig, Kirsten Siggaard, Frits Helmuth, Pernille Schrøder, Marianne Mortensen, Christiane Bjørg Nielsen, John Martinus, Peter Jorde, Karsten Jansfort og Caspar Phillipson. Desuden medvirker musikerne Nils Kaufmanas, Hans Fagt, Troels Skovgaard, og Jon Bruland.

H.C. Andersen 2005 Fonden har støttet H.C. Anderledes med det officielle HCA2005-logo som anerkendelse af nytænkningen bag cd’en, der kan købes hos pladeforhandlere over hele landet.

Anmeldelse fra Børn & Unge 15. maj 2003
I sangene på Henrik Fiigs nye børne-cd “Fiigs & Ballade”, kommer der kager ud af sand og man kan lave limonade uden vand. Trolde føder fodbolde, og nissers næser nyser. Men sangene er ikke bare fyldt med velklingende halfdansk fis og fantasi. Inspireret af H.C. Andersens eventyr byder cd’en også på ballader om Den lille Havfrue, Landsoldaten fra Fyrtøjet og den vakse Klods-Hans. Tilsammen er de 12 helt nye børnesange en tiltrængt udvidelse af den danske børne-sangskat. De spændende og rytmiske sange vil uden tvivl hitte på mange børns cd-spillere og i børnehaver. Ikke mindst sangen med eventyret om “Den lille havfrue” er et oplagt hit, der ligesom de øvrige sange er iørefaldende med melodier, der hurtigt kan læres.

Anmeldelse fra Dansk Biblioteks Center 12. marts 2003
Henrik Fiig, Christiane Bjørg Nielsen og Caspar Phillipson kender hinanden fra film- og teatermiljøet og har fundet sammen om denne nye cd med børnesange. Henrik Fiig prøver at holde fanen højt og bruger sprog og  musikalitet på en kvalitativ og fantasirig måde. Det er et prisværdigt syn på børn og musik, og “Fiigs & Ballade” er også blevet til en række nye, vellykkede børnesange, som blander rim, remser og sjove historier fra eventyrets verden med toner af jazz, latin og rumba. Anbefales varmt til små, danseglade størrelser og deres forældre.